Prosimy o podanie kodu blokady w celu przeprowadzenia testów po naprawie urządzenia. Twoje pliki i dane są oczywiście bezpieczne, nie zostaną wyodrębnione, podane lub sprzedane nikomu.

Jeśli chcesz wyczyścić urządzenie z danych przed wysłaniem go do nas, wykonaj kopię zapasową wszystkich swoich danych i zresetuj telefon do ustawień fabrycznych.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?